Aktuális Hírek

Featured

Óvoda- és tanévkezdési támogatás

 ovoda tanevLAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Óvodakezdési támogatás

Püspökladány Város Önkormányzata 2024 szeptemberében minden -a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézménnyel és az Erőss Lajos Általános Iskola és Óvoda Csillag Tagóvodával jogviszonnyal rendelkező- bölcsődés és óvodás gyermek részére egyszeri 10 000.- Ft összegű támogatást nyújt a nevelési év megkezdéséhez. A támogatás igénylése az óvodák bevonásával történik. Az igényléshez szükséges nyilatkozatokat az intézményekben kell leadni, a támogatás kifizetését a Püspökladányi Közös Önkormányzati Hivatal bonyolítja le a nyilatkozatokban foglaltak alapján.

Tanévkezdési támogatás

Szintén szeptember hónapban az önkormányzat minden nappali tagozatos, 1-16. évfolyamos, Püspökladányban bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen itt lakó tanuló tanévkezdését 10 000.- Ft-os tanévkezdési támogatással, míg a nappali tagozatos főiskolai, egyetemi hallgatókat 15 000.- Ft-os tanévkezdési támogatással kívánja segíteni.
A támogatás igénylése az általános iskolával valamint a püspökladányi középiskolával tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok esetében az intézmények bevonásával történik. Az igényléshez szükséges nyilatkozatokat az intézményekben kell leadni, a támogatás kifizetését a Hivatal bonyolítja le a nyilatkozatokban foglaltak alapján.

A támogatások kifizetése a kérelmező folyószámlájára történik vagy pénztári kifizetéssel valósulhat meg.

A folyószámlára történő kifizetés a kérelem beérkezését követően megkezdődik.
A FOLYÓSZÁMLÁRA TÖRTÉNŐ KIFIZETÉS MEGKÖNNYÍTI AZ ÜGYINTÉZÉST!

A pénztári kifizetés 2024. szeptember 23-án veszi kezdetét!!!
Készpénzben történő kifizetés esetén az alábbi pénztári nyitva tartás érvényes:
hétfő 9-12 óra
kedd 9-12 óra
szerda 9-12, 13-15 óra
péntek 9-12 óra

A várhatóan megemelkedő kifizetésre tekintettel szeptember 23-án hétfőn és szeptember 25-én szerdán a pénztár 17 óráig tart nyitva.

A HOSSZABBÍTOTT NYITVA TARTÁS CSAK ERRE A KÉT NAPRA ÉRVÉNYES!!

A nem püspökladányi középiskolával tanulói jogviszonyban álló diákok, illetve a nappali tagozatos főiskolai/egyetemi jogviszonnyal rendelkező diákok, a támogatást a hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum benyújtásával igényelhetik a Hivatal (Püspökladány, Bocskai utca 2.) földszint 5. ajtónál. A támogatás 2024. szeptember 1-től október 31-ig igényelhető, kifizetése folyamatos.
https://www.puspokladany.hu/onkormanyzat/nyomtatvany/tanevkezdes.pdf

FONTOS!!!
A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2023. évi XXVIII. törvény egyik lényeges változása, hogy a hatósági és egyéb ügyekben a tanköteles korú tanulóktól a tanulói jogviszony igazolása nem kérhető, a 16. életévüket betöltött tanulók, valamint hallgatók esetében a tanulói, hallgatói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolással (ideiglenes diákigazolvány) igazolható.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/igazolvanyok/Csaladok_ugyintezesnek_egyszerusitese_taj.pdf

Információ

A honlap böngészése közben megismerheti a képviselő-testület munkáját, az általunk meghatározott stratégiákat, az ez alapján folyó munkát, a polgármesteri hivatal szervezeti felépítését, a városi intézményeket, a civil- és sportszervezeteket, továbbá a helyi jogszabályokat.